El Port de Barcelona té intenció d’enderrocar l’antic cinema Imax Port Vell. Abans, però, n’ha de recuperar la gestió. Ara mateix l’edifici està gestionat per Teatro Imax Barcelona SA. La concessió caduca el 24 de març del 2024 però el port no vol esperar quatre anys més i pretén adquirir abans el complex. Per això n’ha fet el primer pas aquest dimecres, quan el consell d’administració ha donat la potestat sobre aquesta qüestió a la presidència del port. Serà aquest òrgan el que haurà d’iniciar el procés burocràtic.

El port ha decidit fer aquest pas per seguretat per la “falta d’activitat de la concessió i l’evident situació d’abandonament de les instal·lacions”. De fet, a mitjans de gener un incendi va cremar part de l’edifici. L’objectiu de l’autoritat portuària és enderrocar les instal·lacions actuals, com ja va demanar el president del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, l’any que va tancar el cinema. Posteriorment, n’estudiaran el futur per decidir quin ús donen a l’espai.

Avui dia no hi ha, però, un calendari clar perquè segons fonts del port depèn del procés judicial i de les al·legacions que pugui fer l’empresa que en té la concessió.

Tancament per falta d’espectadors

El cinema del Maremagnum va decidir tancar a finals del 2014 per la falta d’espectadors. Les últimes projeccions van ser el 31 de desembre d’aquell any. Inaugurat l’any 1995, no va poder celebrar el 20è aniversari per poc. Des de llavors l’espai ha quedat en desús i les instal·lacions han anat deteriorant-se.