Nova imatge d’unitat entre polítics i veïns en la lluita pel dret a l’habitatge. Les 11 finques afectades per “pràctiques abusives” del fons d’inversió Azora fan pinya amb ajuntaments i grups parlamentaris per exigir que la propietat s’assegui a negociar i els renovi els contractes de lloguer sense clàusules irregulars. Azora, denuncien, els coacciona i els ofereix renovacions de contracte amb increments de fins al 100 %.

Aquest dijous, veïns i Sindicat de Llogaters s’han unit a les portes del Parlament de Catalunya juntament amb el president de la cambra, Roger Torrent, els grups d’ERC, JxC, el PSC, els comuns i la CUP, i també representats dels municipis on estan situats els immobles afectats (Barcelona, Terrassa, Granollers, Badalona i l’Hospitalet del Llobregat). En el cas de Barcelona, hi ha acudit la regidora d’Habitatge, Lucía Martín.

Coaccions i lloguers impossibles

A la ciutat hi ha dues finques que es queixen de les pràctiques d’aquest fons d’inversió. Una està situada a Sant Gervasi – la Bonanova i l’altra, al Camp de l’Arpa del Clot. En el primer cas, es tracta d’un edifici de protecció oficial que el 2018 va passar a un règim concertat per a 90 anys. Denuncien que, des d’aleshores, en els nous contractes Azora està marcant un preu més elevat del que marca el reglament.

En el segon cas, l’edifici està situat al número 56 del carrer del Ripollès, i els veïns critiquen que se’ls està incrementat el lloguer fins al doble i que no es fa un manteniment correcte de l’immoble. També alerten que, en alguns casos, la propietat els ha intentat coaccionar perquè marxessin.

Amb tot, aquest divendres Barcelona en Comú portarà al ple una declaració institucional per condemnar les pràctiques d’Azora i donar suport a la regulació dels preus de lloguer.