Les vendes de mascaretes per l’alarma del coronavirus s’han disparat, segons la Federació de Distribuïdors Farmacèutics, un 10.000 %. A Barcelona les farmàcies tenen problemes d’abastiment i a les principals plataformes de venda en línia els preus es comencen a disparar. Les mascaretes tipus FFP2 i FFP3, les úniques que serveixen per filtrar possibles virus, han quintuplicat el preu.

FFP2 i FFP3

Aquestes mascaretes són les úniques que ofereixen una protecció contra un possible contagi per virus i de fet són les que els professionals sanitaris han d’utilitzar quan tracten amb algun malalt sospitós d’estar contagiat per coronavirus. Els preus que es poden trobar, per exemple a Amazon, se situen al voltant dels 20 € per mascareta, quan normalment els preus se situen com a màxim entre els 4 i els 7 €. Són mascaretes amb un ús força limitat, com a màxim d’alguns dies. Per un paquet de 12 unitats es poden arribar a pagar més de 270 €.

Amazon, vigilant

Amazon assegura que molts dels seus productes són venuts per tercers i no directament per l’empresa. Puntualitza que “els col·laboradors comercials posen els seus propis preus a la nostra botiga però tenim una política per ajudar-los a definir els preus de forma competitiva. Rastregem la nostra botiga de forma activa i retirarem les ofertes que violin qualsevol de les nostres polítiques“.