Els restauradors del Port Olímpic viuen amb la incertesa de saber si hauran d’abaixar la persiana ―o no― d’aquí a un mes. A finals de març se’ls acaben les concessions atorgades el 1992 i, malgrat la voluntat de l’Ajuntament de mantenir els negocis, per ara no tenen cap seguretat.

La raó és que el consistori no traurà a concurs les llicències, de nou, fins que comencin les obres que transformaran el Port Olímpic de cap a peus. En aquest sentit, l’abril del 2019, el govern d’Ada Colau va consensuar amb l’oposició fer una pròrroga durant dos anys als 12 restaurants actuals (fins a l’inici d’obres); però de moment la pròrroga no existeix.

Un “drama social i laboral” per als restauradors

Per això, els restauradors han alçat la veu davant del govern municipal. En la primera reunió de la comissió de seguiment del Port Olímpic —aquest dimecres—, el director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, va avisar del “drama social i laboral” que suposaria no arribar a un acord per prorrogar els restaurants. Pallarols assegura que “hi ha molta urgència a resoldre la viabilitat” i recorda que fins a 800 treballadors podrien perdre la feina.

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha respost que “és evident que hi ha incerteses que hem d’acabar de resoldre”, però ha assegurat que els tècnics municipals estan treballant “per arribar a un acord al més aviat possible” per garantir que els 12 restaurants segueixin amb la seva activitat.

Compte enrere per al nou Port Olímpic

La fi de les concessions als restaurants arriba en el moment en què comença el compte enrere perquè el Port Olímpic es renovi de cap a peus. En aquest sentit, també s’exhaureixen les llicències als locals d’oci (en aquest cas l’Ajuntament no les prorrogarà) i a la tardor s’iniciaran les obres al dic de recer per reforçar-lo en episodis de llevantades.