Ja fa 20 anys que entitats i equipaments de l’Esquerra de l’Eixample i de Sant Antoni organitzen la Jornada del Camí Amic. Es tracta de la festa anual que ressalta la tasca d’un projecte que treballa des de fa dues dècades per aconseguir un espai públic més segur i saludable per als alumnes i famílies que cada dia es desplacen a l’escola. Enguany, a més, la cita serveix per celebrar l’obertura dels eixos verds de Consell de Cent, Rocafort i Comte Borrell.

En honor a aquests 20 anys s’han organitzat caminades i actes culturals en què participen les escoles Auró, Diputació, Entença, Llorers i Joan Miró, a més dels instituts Viladomat i Ernest Lluch. En total, es calcula que aplega 2.280 alumnes de l’Esquerre de l’Eixample.

El Parc de Joan Miró i els eixos verds centren la jornada d’enguany

Els escolars dels diferents centres educatius han recorregut els eixos verds de Consell de Cent, de Rocafort i Comte Borrell. Uns espais que l’any 2000 el Camí amic ja reivindicava com a eixos cívics. Ara, un cop transformats i pacificats, la plataforma ja pensa com es poden estendre més enllà.

A més, des de Camí amic també es vol aprofitar la jornada festiva per demanar la reforma integral del Parc de Joan Miró, amenaçat en part per les obres de la Línia 8 dels FGC. El consideren l’únic pulmó verd al barri.

Els objectius del Camí amic

Des de l’any 2000, aquests han estat els objectius del Camí amic:

  • Un eix remodelat que prioritzi les persones sobre els vehicles.
  • Un espai de relació, col·laboració, intercanvi d’idees i de trobada.
  • Un espai més saludable, més net, més verd i menys contaminat.
  • Un eix que connecti les zones verdes i els diferents equipaments del barri.
  • Un espai més segur per a tothom.
  • Un espai que potenciï la responsabilitat compartida, que tothom faci seu cuidant-lo i respectant-lo i que permeti que els infants vagin sols a l’escola.