Els veïns que viuen a prop de l’Estadi Olímpic fa temps que es queixen per les molèsties que els generen alguns dels concerts que es fan el recinte. Aquest dijous a la nit l‘espectacle de Beyoncé no ha estat una excepció. Els afectats asseguren que “el terra tremolava” i diuen, també, que s’han superat rècords de decibels.

L’associació Afectats Contaminació Acústica i Massifació Esdeve (PACAME) ha mesurat el soroll amb un sonòmetre des d’un habitatge proper i la música gairebé ha arribat als 73 dB. “Molt pitjor que el concert de Coldplay“, explica Jordi Andolz, portaveu de l’entitat. Afirma que en aquell cas es va arribar als 60 decibels. Andolz també assegura que els veïns d’aquest bloc d’habitatges han de dormir amb taps a les orelles, han de prendre somnífers o medicació crònica pels nivells d’estrès que pateixen.

Al Poble-sec, els més afectats

La Carme Madrigal és veïna del Poble-sec i assegura que aquests mesos, amb l’acumulació de macroconcerts, ella i altres veïns han d’optar per marxar del barri.

“La pressió és tan gran i tant forta i tan diària, que el que he de fer és marxar de casa meva, almenys un mes i mig com a mínim i evitar tot això.” La Carme assegura que un cop finalitza el concert la riuada de gent que surt de l’estadi passa per sota casa seva i el nivell de xivarri no acaba fins a ben bé la una o les dues de la matinada.

De fet, la música s’ha pogut sentir més enllà de Sants-Montjuïc i ha arribat fins a barris com Sant Antoni. Alguns veïns han explicat a betevé que “era com tenir el concert a sota de casa”. La visita de la cantant nord-americana a la ciutat ha estat l’única parada a Espanya de la seva gira mundial.

PACAME demana a l’Ajuntament que els concerts de gran format es facin fora de la ciutat i que es posin límits als artistes. “Si es queden que es reguli, com a màxim a 90 o 100 decibels”. Lamenten, però, que molts grups no volen venir si és per menys de 120 decibels. Afirmen que conviure amb el soroll a la nit “es fa molt difícil”, especialment per a les famílies amb infants petits o per a les persones que han de matinar molt per anar a treballar.

Reunió amb l’Ajuntament pel Sónar

Un altre dels esdeveniments que preocupen els veïns d’aquesta zona de la ciutat —els qui viuen al voltant de la Fira de Barcelona— és el Sónar, que aplega milers de persones. Dilluns vinent es reuniran amb els responsables del festival i amb l’Ajuntament per tractar la qüestió. Diuen, però, que “no hi confien gaire”. Asseguren que estan farts perquè cada any al seu voltant se “celebren més de 100 esdeveniments”. Molts, a més, són de gran format i això comporta molèsties de soroll i de mobilitat.