L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha abandonat l’Hospital Clínic després de 10 dies d’ingrés pel coronavirus. En una entrevista a betevé, l’exalcalde ha explicat que es troba “molt bé” i que ara s’aïllarà durant 14 dies a casa, d’acord amb el protocol sanitari.

“He estat molt i molt fotut”

Trias ha explicat en una entrevista a betevé que quan va ingressar a l’Hospital Clínic patia dues pneumònies i tenia una insuficiència respiratòria aguda. “He estat molt i molt fotut”, ha dit l’exalcalde, que ha afegit que des de la seva perspectiva de metge va veure que en aquella situació “la pots palmar”. Malgrat haver patit la malaltia, Trias diu que ja ha donat un tomb a la situació de manera definitiva i es troba millor.

La sortida de l’hospital l’ha anunciat aquesta tarda a Twitter. En aquesta piolada ha fet una crida a la ciutadania:”Aquesta malaltia la superarem si tothom fa bondat i compleix amb les recomanacions de les autoritats”, ha dit Trias, qui ha demanat a la ciutadania quedar-se a casa. Ha destacat la tasca de metges, infermers, auxiliars i la resta de sanitaris “en un situació de gran complexitat” i ha dit que “són autèntics àngels de la guarda”.Qui va ser alcalde de Barcelona entre el 2011 i el 2015 també ha agraït les mostres de suport d’amics i familiars, així com dels companys de partit.

Xavier Trias va ingressar a l’hospital el diumenge 29 de març després de donar positiu per coronavirus i de presentar febre i tos persistent.