Xavier Trias

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha donat positiu per coronavirus. Fonts properes han confirmat a betevé que es troba ingressat a l’Hospital Clínic des d’aquest diumenge a la tarda després de ser diagnosticat la setmana passada amb la malaltia de la covid-19. L’ingrés a l’hospital s’ha fet per l’evolució dels símptomes, amb febre i tos persistent. Trias ha explicat que està en les millors mans i ha agraït les mostres de suport a ell i la seva família.

Xavier Trias va ser entrevistat al programa ‘bàsics‘, de betevé, fa un mes, i va explicar que s’ha sotmès a un tractament per posar fi a la tremolor que patia en una de les mans. L’exalcalde de Barcelona va explicar aleshores que estava pendent d’una altra intervenció per a la mà esquerra. Va confessar que recentment se li havia agreujat fins al punt que li costava escriure agafar un got per beure aigua: “Per mi era invalidant”.

Trias és metge i s’ha dedicat a la política durant 30 anys

Trias és metge de professió i va exercir de pediatre a l’Hospital Vall d’Hebron del 1974 al 1981. El 1984 va ser nomenat director de l’Institut Català de la Salut (ICS) i, quatre anys més tard, va convertir-se en conseller de Sanitat del govern de Jordi Pujol. El 1996 va ser designat conseller de Presidència. L’any 2000 va arribar a Madrid, encapçalant la candidatura de CiU a les eleccions al Congrés dels Diputats i es va convertir en el president del grup parlamentari. 

Xavier Trias va fer el salt a la política municipal el 2003 i va passar a ser regidor municipal de CiU. El 2011 va guanyar les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona i es va convertir en alcalde fins al 2015. L’abril del 2019 va decidir acomiadar-se de la política.