Xavier Marcé s’endú un record “inesborrable” i “una lliçó de vida” del seu pas com a regidor de Nou Barris. Al consell plenari que ha servit de comiat del mandat, ha assegurat que la “força i la contundència” del districte li ha deixat empremta. Sobretot la negociació amb les entitats, ja que ha hagut de fer front a fortes reivindicacions i protestes.

Dels plenaris, de les reunions, algunes duríssimes, me n’emporto moltes ferides. En el sentit més afectuós de la paraula, a vegades com un petit record de batalla intensa. Una i altra part defensàvem el que crèiem millor per al districte i, per tant, són ferides que em recorden el que queda per fer al districte”, ha apuntat.

Tres anys al capdavant d’un districte

Marcé es va estrenar com a regidor a les Corts a l’inici del mandat. Però la renúncia de l’aleshores regidora de Nou Barris, Marga Mari-Klose per motius de salut, el va posar al capdavant de Nou Barris el juliol del 2020. En aquest temps, reconeix que ha après molt d’un territori que abans no coneixia gaire bé. “És aquesta Barcelona que fins que no la vius, no te n’adones del que és aquesta ciutat. Seria bo que tots els regidors, de tots els colors, passessin un període de temps en un districte com aquest per aprendre a llegir la ciutat d’una altra manera absolutament imprescindible per portar la ciutat”, ha afirma Xavier Marcé. 

Preocupació per l’abstenció

Al discurs de comiat no hi han faltat paraules d’agraïment per a la resta de consellers, regidors i personal del districte, així com un record per a les víctimes de la covid-19, que tant ha marcat el mandat. Finalment, Marcé també ha volgut alertar de l’abstenció elevada que s’ha registrat al districte a les eleccions municipals, així com que Vox hagi aconseguit representació al consell plenari de Nou Barris. “Som un districte on comença a penetrar Vox i les forces ultradretanes, no és un bon signe que això passi i hauríem de lluitar perquè no fos així”.