A pocs dies per al ple de l’Ajuntament de Barcelona que ha d‘investir un nou alcalde, els regidors de districte s’acomiaden aquestes setmanes als coneguts col·loquialment en política municipal com a “plenaris de la llàgrima“, on se’n sol escapar més d’una. Reben aquest sobrenom perquè és l’acte en què els consellers i regidors que no repetiran tenen l’oportunitat de fer balanç del seu pas per les institucions del districte.

Estima per la política a peu de carrer

En el plenari de les Corts, que ha tingut lloc aquest dijous, el regidor Joan Ramon Riera ha reconegut que no repetirà a causa dels resultats electorals. Ha agraït la bona dinàmica que hi ha hagut al districte, sense gaires “estira-i-arronses”, i ha dit que “la política és útil, és necessària i funciona”. El president del Consell del districte de les Corts, Paco Sierra, que tampoc no repetirà, ha apuntat que aquest darrer plenari podria ser considerat el del “poliamor” en comptes del de la “llàgrima”, perquè “tot són declaracions d’amor entre els que fins ara han estat rivals polítics”.

També aquest dijous s’ha celebrat el plenari de comiat del districte de Sant Martí. El seu regidor, David Escudé, hi ha ha reivindicat la seva estima pels barris i la política a peu de carrer i ha afegit que els “districtes tècnicament i políticament han estat menystinguts”. Escudé ha dit que no sap què serà del seu futur, però que continuarà assistint als plenaris, “en la funció que sigui”.

En el darrer plenari de Sants-Montjuïc, el dia 1 de juny, el regidor del districte, Marc Serra ha assegurat que “serà el repte del proper mandat treballar per vèncer l’antipolítica i la desafecció i evitar la conseqüència d’això, que és l‘entrada de l’extrema dreta a les institucions“. També ha apostat per la Barcelona dels barris i, en aquest sentit, ha lamentat de no haver pogut avançar més cap a la descentralització de l’Ajuntament.

També s’ha acomiadat al ple de Gràcia, aquest dimecres, el regidor Eloi Badia, després de vuit anys al capdavant del districte.

Més plenaris pendents

La setmana que ve encara s’han de fer més plenaris de comiat. El de Nou Barris està previst per a dilluns, dia 12; els de Sant Andreu i Sarrià – Sant Gervasi es faran dimarts, 13, i els d’Horta-Guinardó i Eixample tindran lloc dijous, dia 15.