El dia de les eleccions municipals també s’escullen els consellers de districte. En funció dels resultats del 28-M els partits han obtingut més o menys consellers i ara al setembre es constitueixen els plenaris.

Els districtes tenen un nombre diferent de consellers en funció de la població. Així, les Corts és el districte menys poblat segons el padró municipal i escull 15 consellers. Ciutat Vella n’escull 17 i la resta en trien 19, tret dels de la franja alta, que són Sant Martí, amb 21 consellers, i l’Eixample, el districte més poblat, que en tria 23. En total són 188 consellers de districte a repartir entre els diferents partits.

Xavier Trias té majoria a quatre districtes

La candidatura de Xavier Trias té majoria a quatre districtes, on va treure els millors resultats a les últimes municipals: les Corts, l’Eixample, Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi. En aquest últim TriasxBCN té majoria absoluta.

El PSC té més representants que la resta de partits a Nou Barris, Sant Martí i Horta-Guinardó i Barcelona en Comú obté més consellers que la resta a Ciutat Vella.

En dos districtes, Sants-Montjuïc i Sant Andreu, el PSC i BComú tenen els mateixos consellers, cinc.

Del total de 188 consellers, TriasxBCN es queda amb 50 consellers; el PSC, amb 45; BComú, amb 44; ERC, amb 23; el PP, amb 18 i finalment Vox, amb vuit.

Vox es queda sense representació a tres districtes

Arran dels resultats obtinguts, Vox, que s’ha estrenat a l’Ajuntament de Barcelona, es queda sense representació a tres districtes de la ciutat: Ciutat Vella, l’Eixample i Gràcia.

En aquestes àrees Vox no va arribar al 5 % dels vots, que és el llindar que marca la llei per obtenir representació als ajuntaments i també el que marca la normativa de Barcelona per aconseguir seient al Consell de Districte.