El socialista Xavier Marcé és el nou regidor del districte de les Corts. Reconeix que està molt il·lusionat perquè és la primera vegada que fa de regidor, tot i que ha ocupat diversos càrrecs tècnics a ajuntaments com el de Barcelona, Sabadell o l’Hospitalet del Llobregat, sempre relacionats amb el món de la cultura. Dos dels seus reptes de futur al districte són: acabar el projecte de transformació de la Colònia Castells i seguir de ben a prop l’execució de l’Espai Barça.

Marcé, molt lligat al món de la cultura

A escala professional, el regidor de les Corts ha estat sempre relacionat amb el món de la cultura. Va ser director de Recursos i Acció Cultural de l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona), director general de l’Institut Català de les Indústries Culturals i director de Cultura dels ajuntaments de Sabadell i Terrassa. A més, va presentar el programa ‘Èxit’ de betevé i és vicepresident del Grup Focus. En aquest mandant, Marcé també serà regidor de Turisme i Indústries Creatives.

Veí de l’Hospitalet del Llobregat

Ja al plenari de constitució del districte, al mes de juliol, Marcé va assegurar que ser de l’Hospitalet era un avantatge, ja que coneixia de bona mà els serveis que ofereix el barri de les Corts: tant en l’àmbit comercial, com l’esportiu o veïnal. Marcé reconeix que el districte és tranquil però, alhora, molt ambiciós i creu que té moltes possibilitats de créixer.

Projectes de futur

Un dels projectes que hereta Marcé d’altres governs és el de la Colònia Castells. En aquest mandat el nou govern haurà de reallotjar els veïns que encara queden a la zona afectada als pisos de protecció oficial que ja estan construïts. Marcé confia que l’aprovació dels pressupostos servirà per donar impuls al projecte que podria estar acabat ―o quasi enllestit― al final del mandat.

El nou regidor també haurà de buscar una solució al projecte del PERI Danubi, que està enrocat des que un jutge donés la raó a un dels propietaris de la zona afectada i obligués l’Ajuntament a tornar a redactar el projecte. Marcé també haurà de mitjançar en alguns temes que enfronten entitats privades i veïns com ara la nova residència que l’Arquebisbat vol construir al carrer del Remei o el projecte de l’Espai Barça