Francesc Xavier Marcé Carol (1957) és el nou regidor de Nou Barris. El número set a la llista del PSC pren el relleu a socialista Marga Marí-Klose, que va deixar el càrrec per motius de salut. Xavier Marcé, fins ara regidor de les Corts, es mou entre l’economia i l’activisme cultural. A més de regidor del districte també dirigeix la regidoria de Turisme i Indústries Creatives. Marcé arriba a Nou Barris amb molta empenta i amb l’objectiu de ser molt present als carrers del districte.

Interès per conèixer el districte i els veïns

En aquestes primeres setmanes en el càrrec ha visitat diverses entitats i associacions del territori per impregnar-se del tarannà dels veïns. Reconeix que poc coneixia de Nou Barris, abans de ser-ne el regidor, però que a poc a poc comença a ser conscient de la realitat del districte. “Tinc interès en conèixer el més ràpid possible aquests espais i conèixer també especialment la gent que hi treballa: associacions de veïns i també un conjunt molt ampli de persones que estan fent acció social i que ho estan fent molt intensament —explica Marcé— quan tinguem una mica apamat aquest districte doncs començarem a interlocutar d’una manera més clara amb les demandes que fa la gent, i mirarem com les podem afrontar”. A partir d’aquesta interlocució, té per endavant la revisió i adaptació del PAD i el pla d’inversions a la situació actual.

Trencar els estereotips de Nou Barris

Per a Marcé, aquesta legislatura és tot un repte però confia a canviar la imatge estereotipada que molts tenen del districte. “El districte té un diferencial de renda, no té un diferencial de talent ni de possibilitats, sinó que en tot cas és un problema d’oportunitats. I, per tant, aquí hem de jugar un paper molt important”, assegura.

Activista cultural

El nou regidor de Nou Barris ha estat sempre molt vinculat amb el món de la cultura. Anteriorment va exercit el càrrec de director de Recursos i d’Acció Cultural de l’ICUB a l’Ajuntament de Barcelona. També ha estat director de Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet, director de al Pla Estratègic de Cultura de Sabadell i director general de l’Institut Català d’Indústries Culturals. En l’àmbit privat va treballar en el Grup Focus i des del vessant acadèmic va coordinar el Màster de Gestió Cultural de la UB i ha estat professor de comunicació Audiovisual a les Universitats Pompeu Fabra i Ramon Llull.

Un perfil mediàtic

Marcé ha dirigit i presentat el programa de betevé ‘Èxit’ i ‘Centres en Xarxa’, a TVE. També ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació com a articulista i ha publicat, entre altres llibres, ‘L’exhibicionisme del mecenes’ (Mileni, 2007) o ‘Imaginem Barcelona’, amb Jaume Collboni (Pòrtic, 2019).