L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha revelat aquest diumenge el tancament de la seva llista per a les eleccions municipals 2023 del 28 de maig. L’actriu Vicky Peña i el geògraf, urbanista i tinent d’alcalde de Pasqual Maragall Jordi Borja, ocupen, respectivament, els números 40 i 41 de la llista dels comuns. Són les dues darreres posicions d’una candidatura continuista que manté set dels deu regidors actuals en els primers llocs i que incorpora un fitxatge destacat: l’impulsor d’Eixample Respira, Guille López.

A Peña i Borja els precedeixen altres noms també coneguts, com el del multifacètic Roberto Enríquez, conegut com a Bob Pop, i el de l’activista reconeguda amb la Creu de Sant Jordi, Fàtima Ahmed, que per a Colau representa “l’orgull de la diversitat de la nostra ciutat”. Enríquez i Ahmed ocupen els números 38 i 39 respectivament.

Una llista aprovada “per unanimitat”

El ple de Barcelona en Comú ha aprovat la llista per unanimitat aquest diumenge al matí. Ada Colau ha afirmat que es tracta d’una llista que reflecteix la voluntat de “no només revalidar l’alcaldia, sinó de treure encara més bons resultats per liderar un govern progressista quatre anys més”.

Colau ha recordat el caràcter simbòlic dels tancaments, ja que són persones “que no estan en un moment vital per assumir gestions directes al municipi”, però que en canvi sí “que creuen en el projecte municipalista de Barcelona en Comú”. En les darreres posicions, Colau també ha destacat la figura d’una persona jove al número 34: el tiktoker Jorge Juan Garay (@jeyjeygardi), barceloní i de 20 anys. Ha afirmat que “està obrint camí” amb contingut LGTBI i en defensa del medi ambient a les xarxes.

També ha lloat la figura de la número 35, Lourdes Beneria. “Catedràtica de referència internacional, economista i pionera de l’economia feminista, l’economia que volem”, ha dit Colau.