El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, es mostra confiat i no té cap mena de dubte que serà ell qui guanyi les eleccions municipals 2023, tal com va passar el 2019. “Guanyarem per convicció republicana”, ha assegurat Maragall aquest dissabte al matí en un acte de partit celebrat a la plaça de Josep Puig i Cadafalch. El candidat d’ERC es conjura per “fer de Barcelona la primera gran capital europea com a referència mundial de qualitat democràtica”.

A l’acte —en què, entre d’altres, hi han participat el president de la Generalitat, Pere Aragonés; el president del partit, Oriol Junqueras, i la número dos a Barcelona, Elisenda Alamany— Maragall ha fet memòria de la història de Barcelona com a bressol del republicanisme. Convençut que repetirà victòria el 28 de maig a Barcelona, assegura que la ciutat actuarà com a “gran capital republicana que el país necessita i espera”. Tot plegat, ha dit, junt amb el govern actual de Pere Aragonès. “Esquerra construirà el país des de Barcelona”, ha assegurat Maragall.

Elisenda Alamany, crítica amb Trias i Colau

En ple debat sobre la situació dels creuers a Barcelona, la número dos de Maragall a Barcelona, Elisenda Alamany, s’hi ha referit tímidament en la seva intervenció. Alamany ha recordat els dos darrers lideratges a l’Ajuntament de Barcelona: de Xavier Trias a Ada Colau. Del candidat de Junts a les municipals ha dit que “no va saber entendre la ciutat” i l’ha acusat de voler “vendre” o “subhastar” Barcelona. “Obrir Barcelona no vol dir més Airbnb, més creuers, més cotxes o més pol·lució”, ha sentenciat Alamany.

La reacció de la ciutadania a l’etapa Trias, ha assegurat Alamany, va ser l’elecció d’Ada Colau com a alcaldessa. La gestió dels comuns, però, tampoc “no s’ha fet bé”, segons Alamany.