collboni batlle

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha afirmat que l’aliança entre el PSC i Units per Avançar “ha estat factor de moderació de les derives sectàries dels comuns“. En una intervenció al Consell Nacional d’Units, Batlle ha tret pit de l’acció de govern en les àrees liderades pel PSC i Units a la capital catalana i n’ha destacat “la solvència i el rigor”.

En el cas concret de l’àrea de seguretat ha admès que “queda molta feina per fer”, especialment al voltant de noves adequacions legislatives contra la delinqüència urbana, les ocupacions o el narcocrim. També sobre aquesta qüestió ha criticat el Departament d’Interior de la Generalitat, a qui ha acusat de “sectarisme vergonyós” perquè, segons considera, “desconfia” de la Guàrdia Urbana. Batlle s’ha referit als “obstacles” en la planificació de la lluita contra la violència masclista i a la negativa d’obrir oficines conjuntes de Mossos i Guàrdia Urbana.

D’altra banda, ha carregat contra Junts i el seu candidat en les eleccions municipals 2023, Xavier Trias, i l’ha acusat d'”amagar les sigles“. A més, ha assenyalat que “la principal ocupació” de Trias serà “arbitrar entre els dos models antagònics de ciutat i de país” que considera que conviuen dins de Junts.

“L’aliança entre PSC i Units per Avançar representa l‘autèntica centralitat política allunyada dels que amaguen sigles i les seves intencions independentistes i dels que adopten posicions radicals populistes”, ha dit Batlle. El tinent d’alcaldia de Seguretat també ha aprofitat per reivindicar les polítiques d’infraestructures i ha esmentat concretament l’ampliació de l’aeroport, entre d’altres.