L’alcaldessa, Ada Colau, ha fitxat per a la seva candidatura de cara a les eleccions municipals 2023 l’impulsor d’Eixample Respira, Guille López. Es tracta d’una plataforma veïnal que lluita per reduir la contaminació associada als vehicles privats a Barcelona. Tal com ha avançat ‘Nació Digital’ i ha confirmat betevé, López anirà de número 4 a la llista de Barcelona en Comú als comicis.

La resta de noms que acompanyaran l’alcaldessa a les eleccions municipals són, a hores d’ara, una incògnita, tot i que hi ha alguns noms que agafen força. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ja va anunciar aquesta setmana al ‘Bàsics’ que té la voluntat de repetir als comicis. En la mateixa línia, el tinent d’alcaldia i regidor de Presidència, Jordi Martí Grau, va assegurar ara fa un mes que “estaria encantat” de continuar. Sigui com sigui, aquest migdia, Colau presentarà al Plenari de BComú els 20 primers candidats de la seva llista a les municipals.

Eixample Respira, contra la contaminació

La plataforma està formada per veïns de Barcelona que el 2019 es van unir contra la mala qualitat de l’aire de l’Eixample i demanar solucions a les administracions. Des de llavors han impulsat diverses accions, una de les quals és la Revolta Escolar, que talla carrers al voltant d’escoles per reclamar-ne la pacificació.