L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha presentat aquest dissabte els primers noms de la llista de Barcelona en Comú (BComú) per a les eleccions municipals 2023 del 28 de maig. La llista destaca per mantenir en les deu primeres posicions set regidor actuals. Colau situa els tinents d’alcaldia Jordi Martí i Janet Sanz de números 2 i 3. També incorpora cares noves dels moviments socials en les primeres posicions. És el cas de l’impulsor d’Eixample Respira, Guille López, que ocupa el número 4.

Així queden els deu primers llocs de la llista de BComú:

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, escala posicions i puja al número 5 (el 2019 va ocupar en el número 10), mentre que la regidora d’Habitatge, Lucia Martín, entra en el número 7. També repeteixen els regidors de districte Marc Serra (8) i Pau Gonzàlez (10). Entre les noves incorporacions hi ha la diputada Jess González (6) i Carolina Recio (9), que ha estat consellera al districte de Nou Barris. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, cau del 8 a l’11.

La llista continua amb Lucia Morale (12), Tània Corrons (13), Max Cahner (14), Julià Tudó (15), Jordi Guillén (16), Maria Rosa Sans (17), Santi Serra (18), Ruth Gabriel (19) i Jordi Ayala (20). La resta de noms per completar la llista fins al número 41 es decidiran en les properes setmanes i tota la candidatura se sotmetrà a votació de les bases.

Martí, Sanz i Tarafa: els imprescindibles de Colau

Ada Colau hauria descartat tornar a optar a la reelecció si Jordi Martí, Janet Sanz i Gemma Tarafa no haguessin volgut continuar a la llista de BComú. Així ho ha assegurat l’alcaldessa en l’acte de presentació de la llista —a l’auditori de l’ONCE. Colau ha definit els tres regidors com a “imprescindibles” en el seu equip. “Mentre n’hi ha que abandonen responsabilitats, altres com Janet Sanz es queden defensant el veïnat“, ha exhalat l’alcaldessa fent referència a la sortida del govern de Jaume Collboni.

Colau a Trias: “Barcelona no pot tornar al passat”

La candidata a la reelecció, ha situat Xavier Trias com a adversari principal i li ha formulat aquesta pregunta: “Quan diu que vol desmuntar la Barcelona que hem construït, quin és el seu model?”. Ada Colau ha instat a triar entre un model “del passat”, que atribueix a les polítiques del candidat de Junts, o un model “del futur”, que respon a les propostes dels comuns. “Ningú no discuteix que tenim model de ciutat“, ha assegurat Colau, que s’ha mostrat convençuda de guanyar les eleccions.

Una llista “diversa”

Ada Colau també ha dit que han fet un esforç perquè la llista “representi bé” tots els districtes de la ciutat. “Té una forta presència de consellers de districtes i líders veïnals que porten anys defensant els seus barris“. També ha destacat que la presència de tres persones nascudes fora d’Europa. “Això és el 25 % de la població i hem de continuar treballant en aquest sentit”, ha afegit.