Pedro Sánchez i Felip VI

(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI coincidiran aquest divendres a l’acte d‘entrega de premis de la BNEW, la Barcelona New Economic Week, que estarà presidida pel monarca. La BNEW se celebra des d’aquest dimarts, 6 d’octubre, i fins divendres, dia 9. En un context en què s’han cancel·lat diverses fires, aquest esdeveniment aposta per les noves tecnologies per contribuir a la reactivació econòmica de Barcelona.

D’altra banda, Sánchez i el rei també visitaran junts l’empresa emergent 3-D Factory Incubator, que compleix el seu primer any a la Zona Franca. La visita arriba 10 dies després que el monarca no assistís a l’entrega de despatxos als nous jutges a Barcelona.  El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, va lamentar-ne l’absència.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que rebutja anar als actes protocol·laris on participi el rei “fins que la casa reial no doni les explicacions que ha de donar”, ha dit en referència a la fortuna de Joan Carles I i la seva marxa fora d’Espanya. També alguns grups independentistes han anunciat una manifestació de rebuig al monarca el mateix divendres al matí.