eleccions catalunya 2021

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi suspès de forma definitiva el decret que traslladava les eleccions autonòmiques al 30 de maig, es manté la data del 14 de febrer per celebrar els comicis. Dies abans, el govern havia arribat a un acord amb la majoria de partits per aplaçar les eleccions a causa de l’impacte de la tercera onada de contagis. Tot i això, el TSJC ha decidit mantenir la jornada electoral del 14-F.

A continuació et detallem tot el que has de saber sobre el calendari electoral i les dates claus de les eleccions catalanes fins al 14-F.

La campanya electoral, fins al 12 de febrer

La campanya electoral va començar la mitjanit del 29 de gener i ha finalitzat el 12 de febrer. El 13 és la jornada de reflexió abans de les eleccions el diumenge dia 14.

Calendari marcat per la inhabilitació de Torra

El calendari de les eleccions va precipitar-se després que el Tribunal Suprem decidís per unanimitat ratificar la sentència del TSJC que inhabilitava Quim Torra per a un període d’un any i mig. Se’l va jutjar per haver desobeït l’ordre de la JEC en no despenjar a temps la pancarta amb un llaç groc i el missatge “Llibertat presos polítics” durant la campanya de les eleccions generals del 28-A.

En no haver-hi cap convocatòria electoral i amb Catalunya sense president, va ser aquesta decisió judicial la que va fer precipitar uns comicis. El president del Parlament, Roger Torrent, va consultar tots els grups parlamentaris per veure si hi havia algun candidat amb els suports suficients. El 21 d’octubre va comunicar que no n’hi havia cap i, per tant, el rellotge es va posar en marxa fins al 21 de desembre, quan es va dissoldre el Parlament i es van convocar eleccions.