Quim Arrufat

(ACN/Redacció ) La CUP condemna, en un comunicat, el cas de l’exdiputat Quim Arrufat que, segons el diari ‘Ara’, va marxar de l’organització el 2019 amb una denúncia interna per agressió sexual i una altra per abús sexual. Tal com apunta el diari, una dona va denunciar internament Arrufat per agressió sexual la tardor del 2014, quan encara era diputat al Parlament. En aquell any, però, els protocols interns de la CUP per afrontar les agressions sexistes encara no estaven vigents i es va crear una comissió informal per tractar el cas. El 2019 va rebre una segona denúncia, aquest cop per abús.

En un comunicat, la CUP ha comdemnat l’agressió i ha explicat que Arrufat va marxar del partit mentre els casos s’estaven encara gestionant a través del protocol propi de la formació independentista. En el document, la CUP es referma en el seu compromís “clar i ferm en la lluita contra el patriarcat i control de les agressions masclistes”.

Arrufat: “Les actituds que m’atribueixen no són certes”

L’exdiputat Quim Arrufat ha respost a les acusacions través de Twitter, en què assegura que “les actituds que m’atribueix l”Ara’ no són certes” i “no responen ni tan sols al contingut dels expedients tramitats internament”. A la piulada, Arrufat diu que no vol contribuir a “generar soroll i polèmica” a les portes d’unes eleccions “per desprestigiar la CUP”. En aquesta línia, ha dit que aquesta és la resposta “d’urgència” al cas, mentre en troba una de millor perquè “no fer-ho s’interpretaria com qui calla, atorga”.