La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona està fent una auditoria per revisar les ampliacions de terrasses que s’han autoritzat per la pandèmia de la covid-19 i comprovar que tot sigui correcte. Sanz ha admès que en alguns punts ha calgut “corregir desajustos” com en el cas de les pilones grogues en un pas de vianants al carrer del Vallespir. No és l’únic cas, al carrer d’Ausiàs Marc les pilones grogues dificulten sortir dels vehicles aparcats.

“Això s’ha de corregir”, ha afirmat Janet Sanz, que ha explicat que en aquest carrer hi va haver peticions d’establiments de restauració per ampliar les terrasses i s’ha fet una actuació per protegir l’entorn d’una escola. “L’objectiu és millorar-ho tot i veure com ho consolidem”, ha explicat la tinenta d’alcalde, que ha reiterat la voluntat municipal de permetre l’ampliació de terrasses més enllà del 2021. “L’espai guanyat al cotxe està salvant llocs de treball”, ha sentenciat Sanz.

terrasses pilones grogues

La tinenta d’alcalde ha explicat que s’han resolt més de 3.000 peticions per ampliar terrasses i que s’està treballant “amb màxima celeritat” per resoldre les últimes sol·licituds, així com revisant les que ja estan fetes per “millorar-les o fer petites correccions necessàries pensant en el futur”.