Xoc entre els dos socis de govern a l’Ajuntament de Barcelona pel peatge urbà d’entrada a la ciutat, una mesura actualment en estudi. L’associació Barcelona Global va apressar aquest dijous el consistori per estudiar-ne la implantació, però la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), va respondre que “no és el moment”. En declaracions a betevé, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz (BComú), li ha replicat que “hem d’accelerar els estudis per valorar-ne la implantació”.

Aquest dijous, Alarcón va dir que el règim sancionador de la ZBE tot just ha començat a caminar i es va mostrar partidària de consolidar aquesta mesura. “En un tema que genera tan consens [el peatge urbà] no es pot titubejar”, li ha contestat Sanz, que ha afegit que el peatge urbà “no és un tema de la regidora de Mobilitat, és un debat de ciutat”. La tinenta d’alcalde ha dit que caldrà “obrir diàleg amb tothom” i que “si hi ha consens no es pot mirar cap a una altra banda”.

La responsable municipal d’Urbanisme ha recordat, però, que la decisió d’implantar un peatge urbà d’entrada a Barcelona no depèn només de l’Ajuntament sinó que caldrà implicar també la Generalitat i l’Estat. Segons Barcelona Global, cada dia entren a la ciutat 500.000 vehicles i, per això, veuen en el peatge urbà “un element intel·ligent per regular els accessos i les sortides”.