Rei Felip VI

Felip VI no assistirà a l’entrega dels despatxos als nous jutges, previst a Barcelona el proper divendres 25 de setembre. Ho ha comunicat la Casa Reial, després que dies enrere confirmés l’assistència del monarca a l’acte. Segons ha informat Europa Press (EP), el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha rebut una comunicació de la Casa Reial amb la decisió de no assistir-hi. El CGPJ havia convidat com cada any el monarca, i enguany serà, doncs, el primer cop que no hi acudirà.

Fonts del Poder Judicial no confirmen a l’agència de notícies quina és la causa de l’absència del rei espanyol a la ciutat, però altres mitjans sí que n’apunten els motius. I no hi coincideixen. D’una banda, el digital ‘El Español’, assegura que Felip VI ha declinat l’assistència perquè el Govern espanyol li ho ha aconsellat “per motius de seguretat“. Altres diaris, com l’ABC, sostenen que l’executiu de Pedro Sánchez ha cedit a “l’exigència dels independentistes catalans” i ha vetat el cap de l’Estat en el marc de les negociacions dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

Amb tot, qui presidirà l’entrega dels despatxos als 62 membres de la promoció de l’Escola Judicial serà, finalment, el president del Tribunal Suprem (TS) i del CGPJ, Carlos Lesmes. En l’edició passada, aquesta cerimònia es va celebrar a Madrid, quan és tradicional fer-ho a Barcelona perquè l’Escola Judicial té la seu a la ciutat.