Resultats 14-F a Sant Andreu

El PSC ha aconseguit el creixement més alt al districte de Sant Andreu a les eleccions catalanes en sumar prop d’un 11 % de vots més respecte al 2017. Aquest increment de suports s’ha traduït en un ascens des de la quarta força més votada a la primera. En total, els socialistes han obtingut més d’un 26 % dels sufragis.

Tot i que Esquerra Republicana ha retrocedit una mica més d’un 1 %, s’ha consolidat com a segona formació a Sant Andreu amb un 22 % dels suports. La líder de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha obtingut prop del 15 % dels vots i En Comú Podem pràcticament no s’ha mogut d’on era i ha acumulat un 10 % del total.

La CUP i Vox, frec a frec

Les candidatures de la CUP i Vox han sumat pràcticament els mateixos vots amb menys de 200 butlles més a favor del partit encapçalat per Dolors Sabater, i gairebé un 7 % dels vots emesos a Sant Andreu. No gaire lluny i també per sobre del 6 % s’ha situat Ciutadans, que, amb Carlos Carrizosa de candidat, ha caigut gairebé un 18 % en comparació amb el 2017. Ja més lluny ha quedat el PP, d’Alejandro Fernández, amb un 4 % dels vots.

Resultats anteriors

CiU i PSC s’alternaven ser la força més votada al districte de Sant Andreu a les eleccions catalanes. El setembre del 2015, la llista de Junts pel Sí va obtenir un terç dels vots del districte (33,7 %). Però el 2017, un nou partit va entrar en escena. Ciutadans va guanyar per primer cop a Sant Andreu, amb el 24,1 % dels vots. ERC va quedar molt a prop, amb el 23,4 % de les paperetes.

El 21 de desembre del 2017, ni el bloc independentista ni el bloc constitucionalista van assolir el 50 % dels vots de Sant Andreu. Tot i això, Ciutadans, PP i PSC (44,2 % del vot) van superar per tres dècimes la suma de Junts per Catalunya, ERC i la CUP (43,9 %).