Resultats 14-F a Nou Barris

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha guanyat al districte de Nou Barris, on suma un de cada tres vots, més del 33 % dels sufragis emesos, i ha passat de ser la segona força el 2017 a la primera el 2021 després de créixer més d’un 14 %. El PSC no guanyava a Nou Barris des del 2012. Després del partit de Salvador Illa hi ha Esquerra Republicana de Catalunya amb la meitat dels vots que la candidatura de Salvador Illa i ha repetit resultats en percentatge de vots amb prop del 17 % del total.

Al darrere del PSC i ERC ha quedat En Comú Podem, que ha retrocedit menys d’un punt percentual i ha aconseguit prop del 10 % dels suports. Vox ha debutat amb una mica menys del 10 % dels vots i Junts per Catalunya hi ha obtingut a tocar del 9 %.

Ciutadans s’enfonsa

La davallada més important l’ha viscuda Ciutadans, que ha passat de primera força a sisena, del 31 % dels suports a una mica més del 7 %. Pel que fa al PP, ha sumat més del 5 % dels sufragis, seguit de prop per la CUP, que ha avançat més d’un punt i se situa a prop del 5 %.

Resultats anteriors

Fins al 2006, Nou Barris va ser el bastió del PSC a les eleccions al Parlament. El 2010, CiU va guanyar per primer cop al districte i el 2012 el PP va ser la força més votada. En les dues últimes votacions catalanes, Ciutadans ha pintat de taronja Nou Barris, amb el 22,6 % dels vots el 2015 i el 31,1 % de les paperetes escrutades el 21 de desembre del 2017.

En les eleccions anteriors al Parlament, el bloc de partits constitucionalistes va superar còmodament el 50 % dels vots. Ciutadans, PSC i PP van aglutinar el 57 % dels suports. En canvi, el bloc independentista va representar tres de cada 10 paperetes escrutades a Nou Barris (30,2 %).