Resultats 14-F a Gràcia

El districte de Gràcia és on tradicionalment l’independentisme s’hi ha fet fort. En les eleccions catalanes del 2021 els partits que donen suport a la independència han sumat gairebé el 58 % dels vots. Al capdavant de la resta s’ha situat Junts per Catalunya amb més del 23, 5 % dels sufragis, seguit per Esquerra Republicana amb pràcticament el 21% del total. També s’hi han de sumar els vots de la CUP (10 %) i del PDeCAT (3 %).

Més enllà del domini dels partits nacionalistes a Gràcia, el PSC ha quedat tercer amb més del 17 % dels vots; En Comú Podem, amb prop d’un 11 %, i la CUP amb un centenar de suports menys que la llista de Jéssica Albiach. Al darrere han quedat Vox i Ciutadans amb més d’un 4 %, i el PP que sobrepassa el 3 %.

El pitjor resultat del PSC a Barcelona

Gràcia ha estat l’únic districte de la ciutat on el PSC no ha estat ni primera ni segona força, sinó tercera. Malgrat aquestes dades, els socialistes han crescut més d’un 6 % i s’han situat tercers amb un 17,5 % dels suports.

Resultats anteriors

JxC va ser la força més votada al districte de Gràcia el 21 de desembre del 2017, amb el 25,2 % dels vots. ERC va quedar en segona posició amb menys d’un punt percentual de distància, 24,3 % dels vots. Si sumem el percentatge de vot que van obtenir les dues llistes (49,5 %), podem concloure que van millorar el resultat del 2015, quan es van presentar sota el paraigua de Junts pel Sí i van aglutinar el 45,9 % de les paperetes.

En conjunt, el bloc independentista (JxC, ERC i CUP) van sumar el 57,8 % dels vots de Gràcia del 21 de desembre del 2017. En canvi, els partits constitucionalistes van representar el 30,8 % de les paperetes escrutades.