Foto: Xavi Calvo

El president de la Generalitat proposa que el confinament total es pugui allargar fins a la primera setmana de maig, és a dir, dues setmanes més del que s’havia anunciat. I ha tornat a criticar que l’Estat pugui relaxar les mesures de confinament a partir de la setmana vinent, tal com ha anunciat Pedro Sánchez.

Torra afegeix que si dimarts una part de la població torna a treballar, segons dades de la Cambra de Comerç, hi podria haver 900.000 treballadors fora de casa.

Es trigarà a reobrir el Camp Nou o fer concerts massius

Quim Torra també ha parlat sobre la celebració d’esdeveniments amb afluència massiva de persones com concerts o partits de futbol al Camp Nou. Segons Torra: “S’ha de dir a la ciutadania que anar a un concert massiu tardarà molt a ser possible, com ara al Sónar”.

Ara bé, el que diu que no serà tan llarg és poder tornar a comprar a les botigues o menjar en restaurants. Hauran de ser espais controlats i on es puguin controlar les mesures de seguretat.

Torra demana evitar desplaçaments per Setmana Santa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat la gent que “creu que no passa res i que marxa a una segona residència”. Però ha recalcat el comportament cívic de la majoria de catalans, que, ha dit, ha estat admirable fins ara.

Torra demana que no hi hagi més desplaçaments aquesta Setmana Santa i que els cossos de seguretat reforcin la vigilància: “Fem una acció contundent perquè la gent es quedi a casa”.