Clara Roig denuncia que aquest dimecres ha dut a passejar la gossa al pipicà del barri, al carrer de Wellington, a la Vila Olímpica, i una patrulla de la Guàrdia Urbana l’ha amenaçada de multar-la a ella i dues persones més per dur a passejar els animals “massa lluny de casa”. Habitualment porta el gos al Parc de la Ciutadella, però com que està tancat per l’emergència del coronavirus, s’ha acostat al pipicà que hi ha a uns 700 metres de casa.

A través d’un fil de Twitter ha explicat els fets per denunciar l’actuació “abusiva” que ha patit. Explica que els agents li han demanat les dades i el DNI per comprovar on vivia. “Ens han dit a les tres persones que passejàvem els gossos que érem massa lluny de casa i que només es pot passejar el gos a l’illa de cases del domicili”.

L’agent els ha dit que els multaria i que si qüestionaven l’actuació policial “la sanció seria doble”

Una noia que també era al pipicà els ha dit que aquest dimecres al matí ha trucat a l’Ajuntament i ha preguntat si podia dur el gos al pipicà del barri i li han dit que sí. Segons explica la Clara, l’agent li ha contestat a la noia que “ell era l’autoritat i coneixia la normativa”. De seguida, un dels agents els ha dit que els arribaria una multa d’entre 50 i 150 € la setmana vinent. Segons la Clara, una de les persones afectades, un home que passejava el gos ha demanat el número de placa a l’agent i aquest s’hi ha negat i li ha dit que si qüestionava l’actuació policial “la sanció seria doble”. La Clara explica que l’agent hi ha afegit: “Si no feu cas, la propera vegada que us vegi aquí us detindrem”.

La Guàrdia Urbana s’ha posat en contacte amb la Clara a través de Twitter i li ha demanat una explicació de tots els fets que denuncia. La policia li ha dit que trasllada la incidència a la unitat de referència per avaluar l’actuació.