Alba Vergés, consellera de Salut
(ACN) La consellera de Salut, Alba Vergés, ha replicat aquest dimecres a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que els pavellons “no són llocs adequats” per a usuaris de residències de gent gran, ja que són persones amb molta patologia, molta dependència, la majoria de grau dos o tres, i moltes d’elles també tenen demència i desorientació.
Vergés ho ha dit en resposta a la petició de l’alcaldessa de Barcelona, que espera que el canvi en la gestió de les residències del Departament d’Afers Socials i Famílies a la conselleria de Salut permeti fer un mínim de 100 trasllats diaris de residents amb símptomes de coronavirus als hotels i pavellons municipals habilitats.
En aquest sentit, Vergés ha considerat, en declaracions a TV3, que “un pavelló no és el lloc adequat per a la majoria d’aquestes persones, per a algunes potser sí, però per a poques. Hem de trobar els espais adequats”. I ha remarcat que algunes persones poden ser ateses molt bé a les seves pròpies residències, perquè n’hi ha algunes de grans que es poden “sanitaritzar”.

També aquest dimecres el conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha apuntat que el trasllat d’avis no es pot fer amb presses i ha argumentat que els usuaris de les residències de gent gran tenen unes necessitats especials i que ja s’estan traslladant els residents.