Familiars de la Residència Bertran i Oriola, a la Barceloneta, denunciaran la direcció del centre (en mans de l’empresa Eulen) per la gestió que està fent de la crisi del coronavirus. Segons han explicat a betevé alguns d’aquests familiars, el centre no té ni material ni personal suficient, tot i que la queixa principal té a veure amb la falta d’informació.

Una d’aquestes familiars és Mònica López: té la mare, de 84 anys, ingressada a la Bertran i Oriola, i assegura que “cada vegada que truquem, no ens fan cas i ens donen allargues; no sabem res del nostre familiar”. A més, hi afegeix que el centre ni tan sols li ha comunicat si la seva mare té símptomes de covid-19 ni si està aïllada o no.

La meitat dels residents, amb símptomes

També han denunciat la manca d’informació altres familiars, com Xavier Casamar, Esmeralda Ojeda o José María Clevillé, que en les últimes hores ha perdut la mare per coronavirus mentre era a la residència. Tots coincideixen a qualificar d'”inhumana” la situació que estan vivint. Entre aquest dimarts i aquest dimecres, 10 residents han mort, i pràcticament la meitat estan infectats o tenen símptomes per coronavirus.

Per presentar la denúncia contra la direcció del centre, els familiars tindran el suport de diverses entitats del barri (entre les quals hi ha l’AV Barceloneta), a través de la xarxa solidària Barceloneta. Un dels membres de la xarxa, i vicepresident de l’associació de veïns, Manel Martínez, ha assegurat que “ja ens estem documentant per buscar suport jurídic” i ha recordat que la Residència Bertran i Oriola ja acumulava queixes per mala praxi els mesos anteriors: “Abans era desídia, ara és fins i tot un crim”.

100 € per fer el test als avis

En paral·lel a la manca d’informació, els familiars han denunciat a betevé que la direcció del centre els volia cobrar 100 € per fer el test de la covid-19 als avis, abans d’endur-se’ls cap a casa. Finalment, però, aquest dimecres a la tarda —segons els mateixos familiars— la direcció ha canviat de parer. betevé ha intentat parlar amb la directora del centre, però ho ha declinat.