El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que el Govern espanyol “estudia” deixar sortir els nens i poder també baixar al carrer per fer esport mentre duri el confinament pel coronavirus. Illa ho ha dit en resposta a una pregunta del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, durant la compareixença al Congrés aquest dimecres. Illa ha dit que no està decidit i que en cas que es permetin totes dues coses serà “segons l’evidència científica, respectant drets i llibertats i anticipant futurs escenaris”.

Tot i que el responsable de Sanitat ha dit que ho estan “considerant”, ha recordat també que encara s’està en una fase dura i que tot i que decaurà el decret de confinament total i es tornarà al marc del 14 de març, no es descarta que es puguin fer algunes “variacions” per incorporar-hi alguns col·lectius.

Illa ha explicat que el president espanyol, Pedro Sánchez, explicarà aquest dijous les mesures previstes en el ple per prorrogar l’estat d’alarma.

Els nens i nenes de Catalunya estan casa des del 13 de març, quan van tancar les escoles, i des de l’estat d’alarma no poden sortir al carrer. Alguns experts ja fa dies que recomanen que els més petits puguin sortir de casa una estona curta al dia.

El ministre Ábalos desmenteix la portaveu Montero

El Govern espanyol preveu un retorn a la feina “molt normal” a partir de la setmana que ve, segons la ministra d’Indústria, Reyes Maroto. Per la seva banda, el ministre José Luis Ábalos ha matisat la portaveu, María Jesús Montero, que aquest dimecres al matí ha afirmat que els ciutadans podrien començar a recuperar la normalitat el 26 d’abril. Encara “no hi ha data”, ha afirmat Ábalos.