El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, d’actuar de forma unilateral en la crisi del coronavirus sense tenir en compte l’oposició. “Hom diria que vostè ha decidit que actuar unilateralment com a govern municipal és el més adequat”, recrimina Maragall per carta a l’alcaldessa, a qui retreu que el funcionament democràtic de la institució sigui “una nosa que és millor obviar”.

En la carta, Maragall relata que a la crisi sanitària i econòmica de la covid-19 s’hi ha de sumar “una possible crisi democràtica” a Barcelona. El líder d’ERC recorda que mentre que el Parlament i el Congrés dels Diputats han celebrat sessions, a l’Ajuntament fa més de 40 dies que no hi ha cap debat. “Sense prendre decisions democràtiques, la primera institució de la ciutat queda empobrida i menystinguda”, afirma.

“Cap govern pot decidir pel seu compte”

Després de reunir-se amb l’oposició, aquest dimarts, el govern municipal va decidir fer un ple extraordinari el 17 d’abril sobre el coronavirus i un d’ordinari el dia 30. En el cas del primer, el líder d’ERC lamenta que Colau hagi decidit que sigui un debat general sense acords: “No hi estem d’acord i li demano que ho reconsideri”. “Cap partit ni govern en solitari pot decidir pel seu compte”, sentencia Maragall.

En una compareixença, l’alcaldessa ha dit que el ple del dia 17 “servirà per a tot”: rendir comptes de les actuacions que s’han fet fins ara i també parlar d’actuacions de futur amb l’oposició.

Allargar el confinament

Ernest Maragall també ha demanat a Ada Colau que doni suport a la Generalitat en la petició al Govern espanyol per allargar el confinament total més enllà del 12 d’abril. El líder d’ERC ha reclamat que l’Ajuntament s’adapti als criteris del Departament de Salut i no al que digui “unilateralment el govern central”. L’alcaldessa ha respost que el confinament no acaba per a la majoria de la població, que el tindrà “com a mínim tot l’abril”.