Aragones eleccions pandemia

(ACN) El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha explicat que la Generalitat prepara un pla per garantir el vot i fer compatibles les properes eleccions catalanes amb la pandèmia de la covid-19. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies, Aragonès ha dit que el govern estarà preparat, però que també ho han d’estar les juntes electorals amb el màxim consens per garantir el dret a vot dels catalans en qualsevol circumstància. El republicà ha manifestat que, d’acord amb l’experiència de les eleccions al País Basc i a Galícia, i sabent que el virus afecta la mobilitat o els aïllaments domiciliaris, s’està estudiant com celebrar les eleccions siguin quan siguin.

Aragonès ha constatat que les eleccions al Parlament s’hauran de celebrar convivint amb el virus i ha dit que és desitjable que es facin en un context de menor contagi per garantir una campanya electoral el més normal possible. Així com el dret de sufragi el dia de les eleccions.

El republicà ha tornat a reclamar que el calendari electoral es decideixi des de Catalunya de la mà del president de la Generalitat, Quim Torra, i no el Tribunal Suprem. Ha dit que la potestat per convocar les eleccions és de Torra, però que espera poder saber quina és la data per superar la situació d’interinitat del govern.