L’Ajuntament de Barcelona destinarà 640.000 euros a finançar vuit projectes d’ajuda internacional per lluitar contra el coronavirus en zones desfavorides de Colòmbia, la Franja de Gaza, Líban, Moçambic i Senegal. Es tracta de projectes liderats per entitats especialitzades en acció humanitària i que ja treballen habitualment sobre el territori en àmbits com la salut, l’aigua, el sanejament i la higiene.

Aquests diners formen part d’una convocatòria extraordinària de cooperació internacional per fer front a la covid-19 arreu del món. Com a màxim, cada projecte pot rebre una subvenció de 80.000 euros que corresponguin al 80 % del cost total del projecte. Els projectes hauran de començar durant el 2020 i poden durar un màxim de 12 mesos. Les subvencions van destinades especialment a població vulnerable i amb escassetat de recursos.

Amb aquests ajuts, Barcelona s’apropa a l’objectiu de destinar  7,07 milions d’euros en cooperació internacional, 100.000 euros més que l’any passat, i que compleixen amb el compromís internacional del 0,7 %.

La mirada al Líban

Dos dels vuit projectes que han guanyat aquesta convocatòria es faran al Líban, a la ciutat de Saïda. En aquest país, però, la situació s’ha agreujat especialment després de l’explosió que va sacsejar Beirut el passat 4 d’agost. Ana López, cooperant de la Creu Roja Espanyola al Líban, ha explicat que actualment la “situació social és molt dramàtica” i que tres hospitals de la ciutat han quedat destruïts.

En aquest sentit, Laura Pérez, tinenta d’alcalde de Drets Socials, ha dit que l’ajuntament s’està plantejant donar un ajut extraordinari a la capital libanesa. Aquest ajut se sumaria a la campanya de solidaritat que els libanesos de Barcelona ja han engegat.