Els mercats municipals disposaran de càmeres zenitals en tots els accessos per controlar-ne l’aforament. Es tracta de càmeres que podran comptar quantes persones entren i surten de l’equipament en cada moment i informar-ne en temps real.

Els clients podran veure a l’entrada un monitor que a través d’un sistema de colors, com si fos un semàfor, indicarà si es pot entrar al mercat o si, en canvi, l’aforament està complet i cal esperar. Amb aquesta mesura es vol millorar la seguretat sanitària als mercats i evitar així que es puguin produir contagis de coronavirus.

Les càmeres estaran situades al sostre de les zones d’accés i podran comptar quantes persones entren i surten en cada moment i per tant, calcular quantes persones hi ha a l’interior del mercat. Les càmeres, però, només comptaran el nombre de caps i no podran enfocar les cares. A banda de l’ocupació total, el sistema també permet saber l’ocupació parcial per zones en temps real.

260 càmeres i 125 pantalles de seguiment

El sistema ja està en marxa, com a prova pilot, als mercats de Sants, l’Abaceria, Sarrià i els Encants de Bellcaire des del juny i es preveu que es vagi implementant progressivament a tots els mercats de la ciutat. Quan el sistema estigui completament implementat, abans d’acabar l’any, es preveu que en tota la ciutat hi hagi 260 càmeres i 125 pantalles de seguiment.