La portaveu del govern, Patrícia Plaja, compareix aquest dimarts a les 12.30 h per explicar els acords que s’han pres en la reunió del Consell Executiu. Una de les qüestions que s’abordarà serà la decisió de la Generalitat sobre la reobertura de l’oci nocturn en exteriors a partir del 23 de setembre, coincidint amb l’inici de les Festes de la Mercè. La mesura la va anunciar el govern català amb un comunicat aquest dilluns. A banda, l’executiu també treballa amb la previsió de la reobertura dels interiors de l’oci nocturn per al 15 d’octubre tot i que no hi ha res en ferm i “sempre que les dades epidemiològiques ho permetin”, havent de presentar el passaport de la covid o bé proves negatives per accedir-hi. Diu Plaja que estudien jurídicament com es pot aplicar la mesura en aquest sentit perquè té certa “complexitat”.

S’aprova el pla de govern de la legislatura amb 1.500 mesures

Plaja ha anunciat que s’ha aprovat el pla de govern d’aquesta legislatura amb 1.500 mesures que preveuen “transformar el país després de la crisi provocada per la pandèmia”. El document estableix les prioritats del govern de Pere Aragonès per als pròxims quatre anys. S’ha pactat “un model fort d’escola catalana, una sanitat pública que impulsi la cohesió social, redueixi les desigualtats i garanteixi l’accés a un habitatge per a tothom”.

Es preveu injectar 5.000 euros extra per a Salut

La portaveu del govern ha explicat que el pla de govern preveu una injecció de 5.000 euros extra per a Salut i s’impulsarà la gratuïtat en l’educació dels zero als tres anys, com ja va anunciar fa un dies el conseller d’Educació.

Es pot seguir en directe la compareixença des d’aquesta pàgina.