david bondia sindic barcelona

Fumata blanca per a la tria del nou síndic de greuges de Barcelona. El professor de Dret Internacional de la UB David Bondia ocuparà el càrrec en els propers cinc anys en substitució de Maria Assumpció Vilà. En la Junta de Portaveus d’aquest dimarts, el govern municipal ha anunciat als grups que portarà a votació en el ple del 29 de setembre el nomenament de Bondia. D’aquesta manera, es posa punt final al desacord que hi havia entre els partits, que va ajornar la votació que s’havia de fer al juliol.

La tria del síndic es va encallar perquè hi havia grups partidaris de David Bondia (ERC i BComú) i altres que preferien l’exregidor del PSC Ramon Nicolau (PP i BCN Canvi). Ni el PSC, ni Junts, ni Ciutadans no es van pronunciar. Per això, cap dels dos aspirants no arribava a la majoria qualificada de 27 regidors de 41 necessària per accedir al càrrec. Al ple del dia 29, Bondia rebrà el suport de BComú, ERC, el PSC i Junts de Catalunya. Ciutadans optarà pel no o l’abstenció, mentre que Barcelona pel Canvi està més a prop del vot en contra i el PP no ho confirma.

Amb més suports en la votació popular

David Bondia, que també és president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, va ser l’aspirant que més suports va rebre en la votació popular que es va fer al maig amb 1.414 vots. També va sumar l’adhesió de 57 entitats. En canvi, Ramon Nicolau va tenir 410 vots, però va liderar el suport d’entitats amb 73 adhesions. Amb aquests resultats, Bondia es va reinvindicar per ocupar el càrrec i va denunciar maniobres polítiques per impulsar Nicolau.

Collboni demana revisar el procés d’elecció

En un fil a Twitter, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC) ha celebrat l’acord per votar al plenari el nomenament de David Bondia com a síndic de greuges de Barcelona. Tot i això, Collboni aposta per revisar i millorar el procés d’elecció d’aquesta figura. Un missatge que denota la disconformitat amb el mecanisme basat en una votació popular que no era vinculant perquè la decisió estava en mans dels grups municipals.

ERC celebra la fi d’un procés “massa llarg”

En un videocomunicat, la portaveu adjunta d’ERC, Elisenda Alamany, ha celebrat que David Bondia sigui el nou síndic de greuges i que finalment s’acabi “un procés massa llarg”. Per Alamany, en la tria del síndic hi ha hagut “certa opacitat perquè els dos socis de govern no compartien candidat. Per això, ha afirmat que la posició d’ERC, partidària de Bondia des que va guanyar la votació popular, “ha estat clau”.