L’Ajuntament de Barcelona ha començat l’expropiació de vuit finques més del passatge de Sigüenza, al Carmel, afectades pel Pla general metropolità (PGM). En concret, són les finques dels números 89, 91, 101, 103, 105, 107, 109 i 111-113, un total de 24 habitatges i un local. Segons l’Ajuntament, hi ha 71 persones empadronades i l’operació tindrà un cost al voltant dels 4 M €.

Aquestes són part de les finques afectades de l’entorn de Sigüenza, on es tiraran a terra els immobles per construir-hi habitatge públic. A més, són finques amb problemes estructurals, que l’agost del 2020 van obligar a desallotjar els veïns del número 95 per risc d’esfondrament. Gairebé un any més tard, el juliol del 2021, l’Ajuntament va haver de desallotjar tres edificis més pel mal estat de les estructures. Un parell de setmanes després, a l’agost, es va procedir a tirar a terra -de forma manual- els edificis en situació de més risc.

Un cop expropiades aquestes vuit finques, encara en quedaran 11 més per expropiar, un pas indispensable per poder tirar endavant els plans previstos pel PGM. Es van aprovar l’any 2010 (en forma de modificació del PGM) i determina que als nous edificis públics s’hi haurà de reallotjar persones afectades per actuacions urbanístiques fetes per l’Administració.