Després de l’anunci del Procicat que permet a l’oci nocturn de Catalunya reobrir aquest dijous, 23 de setembre, però només a l’exterior i fins a les 3 h de la matinada, el sector s’ha mostrat sorprès. Segons el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramón Mas, només quatre locals del front marítim, que disposen de terrasses, compleixen els requisits del Procicat i per tant sí que podran obrir. Es tracta dels clubs Shôko, Pacha, CDLC i Opium Mar.

Mas creu que al Poble Espanyol també podria obrir la discoteca Terrrazza, però pensa que amb les baixes temperatures previstes per a aquesta setmana és molt possible que no ho acabi fent. Per tant, al voltant del 90 % de les discoteques de Barcelona no obrirà aquest dijous.

Segons Mas, de fet, caldrà esperar al 15 d’octubre per afrontar, amb més garanties i sense rebrots, l’obertura del sector.

La gran majoria de sales de concerts tampoc no podran obrir

En la mateix línia s’expressa Lluís Torrents, president de l’Associació de Sales i Concerts de Catalunya (ASACC). Torrents afirma que, en el cas de les sales de concerts, les úniques que podran obrir són aquelles amb terrasses interiors o fins i tot algunes carpes i això significa, a la pràctica, que només obrirà un 2% del total de les sales. Per tant, l’obertura programada per aquest dijous, 23 de setembre, no podrà reduir les botellades nocturnes per a la Mercè.

Torrents és partidari d’obrir el 15 d’octubre amb les mesures que acabin de pactar amb la Generalitat, tant pel que fa a l’aforament de públic, la possibilitat, o no, de consumir de peu, com pel que fa a l’obertura de les pistes de ball.

Torrents creu que amb la taxa de vacunació actual, molt superior a la d’altres paisos europeus, ara mateix, a Catalunya, no té cap sentit que les sales segueixin tancades.