Xavier Trias Ernest Maragall

(ACN/redacció) L’acord que ultimen els candidats de Trias per Barcelona, Xavier Trias, i ERC, Ernest Maragall, inclouria dues tinències d’alcaldia per als republicans, segons han confirmat a l’ACN fonts de la negociació, que remarquen, de tota manera, que la negociació no està tancada i que es possible que duri fins ben entrada la nit.

La negociació entre els dos grups inclou diferents elements, però es considera essencial tancar la part més programàtica, ja que la divisió del cartipàs i com queden repartides les tinències i els districtes es pot decidir més endavant (hi ha marge fins al ple municipal del mes de juliol).

Les bases dels partits han de ratificar l’acord

La federació de Junts per Catalunya a Barcelona sotmetrà a votació aquest dissabte al matí l’acord amb ERC per formar govern a l’Ajuntament de Barcelona. Ho farà a través d’una consulta telemàtica a les seves bases entre les 8 i les 14 h a l’espai digital Decidim, poques hores abans del ple d’investidura.

La pregunta de la consulta serà la següent: “Fas confiança a Xavier Trias per negociar i arribar a un acord per assolir un govern de canvi, progrés i benestar a la ciutat de Barcelona amb Ernest Maragall i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)?”.

Per la seva banda, Ernest Maragall ja ha convocat les bases d’ERC dissabte al matí en un congrés extraordinari a porta tancada a la seu del partit. Segons fonts de la federació d’ERC a Barcelona, es tracta del congrés que es fa sempre abans d’una investidura perquè el que es vota al ple ha de passar abans per la militància.

Si hi ha acord i la militància d’ERC ho avala, Trias seria investit alcalde amb 16 regidors, sempre que Jaume Collboni no sumi una majoria absoluta amb els vots dels comuns i del PP. BComú ha dit reiteradament que no investirien Collboni si el PP forma part de l’equació. Els populars, per la seva part, aposten per investir el candidat del PSC amb la condició que els comuns no formin part del govern municipal.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?