(ACN) El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dissabte que no troba arguments que justifiquin estar en contra del pressupost de la Generalitat “que no siguin els derivats d’una posició de partit”. En una atenció als mitjans al barri de Gràcia de Barcelona, Maragall ha afirmat que encara ha de sentir “un sol argument objectiu de discrepància” per part de Junts en els comptes.

“Ens sorprèn i ens estranyen els anuncis de determinades forces com Junts que manifesten sense embuts que hi estan en contra”, ha subratllat. El també president del grup d’ERC a Barcelona ha dit que les posicions de partit són “legítimes”, però ha lamentat que són contràries a “l’interès general” de Barcelona i Catalunya.

Maragall ha recordat que els comptes aportaran “41.000 milions d’euros per al conjunt del país, un creixement de més de 3.000 milions d’euros i una concreció a Barcelona i al país amb inversions i nova despesa, i reforçament educatiu i de salut”.

“El vetllarem i garantirem”

El republicà ha afirmat que ERC tractarà de convèncer aquestes formacions i “arrossegar-les” perquè predomini el “sentit comú i l’interès per la ciutadania de Barcelona”. “Defensarem que el pressupost tingui la millor aplicació, el vetllarem i garantirem”, ha conclòs.

L’alcaldable dels republicans ha fet aquestes declaracions al cor del barri de Gràcia, on ha recordat que els pressupostos permetran impulsar la futura línia ferroviària dels Ferrocarrils de la Generalitat que unirà Gràcia amb la plaça d’Espanya. També ha recordat que aportaran més de 500 milions d’euros per a Barcelona, consorcis compartits, educació i serveis socials.