Ciutadans té un nou candidat que es postula per liderar el partit: Koldo Blanco ha decidit presentar-se a les primàries, segons ha pogut saber betevé. L’exregidor del partit taronja vol ser el candidat de Ciutadans a les eleccions municipals 2023 a Barcelona el mes de maig. Si no hi ha canvis d’última hora, Blanco només tindrà una oponent, que serà la diputada Anna Grau, qui ja ha anunciat la seva intenció de liderar Ciutadans a Barcelona.

Koldo Blanco es presenta a les primàries de Ciutadans com a resposta “a la petició dels militants”, explica el polític a betevé. “Tinc la responsabilitat de redefinir l’estratègia del partit, que es troba en una situació crítica”, ha dit. Blanco ha emfatitzat que vol donar continuïtat a la feina que ha fet el Grup Municipal de Ciutadans, amb Paco Sierra al capdavant.

Regidor a l’Ajuntament entre el 2016 i el 2019

Koldo Blanco ja va tenir relació amb l’Ajuntament de Barcelona en un passat: va ser regidor del consistori i conseller de l’Àrea Metropolitana entre els anys 2016 i el 2019. Entre el 2011 i el 2019 va ser secretari de l’agrupació a Ciutat Vella. Anteriorment, va ser subsecretari d’Acció Política del Comitè Executiu i membre del Consell General de Ciutadans, entre el 2009 i el 2011. A més, Blanco és arquitecte expert en rehabilitació i manteniment d’edificis.