L’exregidor de Ciutadans a Barcelona Koldo Blanco vol ser el candidat del partit taronja a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona i, per això, ha anunciat que es presentarà a les primàries. Blanco ho té clar: “Soc la persona que està més capacitada per liderar aquesta etapa de Ciutadans a Barcelona”. En declaracions a betevé, l’exregidor ha detallat que la decisió de presentar-se ha estat “fruit de la reflexió” i com a “petició de militants i companys d’agrupacions de Barcelona”.

Koldo Blanco considera que les eleccions municipals de Barcelona, que seran al maig, arriben en un “moment decisiu a Ciutadans” en què es juguen “la supervivència del projecte”. També ha rebutjat la possibilitat de fer una llista conjunta amb altres formacions barcelonines perquè “Ciutadans és necessari amb el seu propi espai”.

“Compto amb Anna Grau si hi surto escollit”

Ara per ara, només hi ha una altra persona que ha anunciat que es presentarà a les primàries de Ciutadans. És la diputada Anna Grau, amb qui Koldo Blanco assegura que hi va parlar divendres per comunicar-li la decisió. L’exregidor considera que tenen “perfils molt diferents”: Anna Grau és “experta en comunicació”, mentre que ell, diu, té “un perfil més tècnic com a especialista en polítiques locals i urbanisme”.

Blanco considera que tots dos tenen “unes possibilitats molt equilibrades” de guanyar les primàries i destaca la “feina estupenda” que ha fet Grau al Parlament de Catalunya. Per això, detalla que li va dir que “comptava amb ella si hi surto escollit, tant en la campanya electoral com a l’Ajuntament”.