El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha carregat contra la gestió de l’alcaldessa, Ada Colau, en la recta final del mandat. Des del programa de RTVE ‘Cafè d’idees’ ha afirmat contundència que “el període Colau s’ha acabat” i ha assegurat que “l’alcaldessa ha perdut el seu referèndum” perquè hi ha “una gran majoria de barcelonins” que desaproven la seva gestió i se senten “allunyats, disgustats i crítics” amb el govern Colau-Collboni.

Amb la vista posada en les eleccions municipals 2023, Maragall ha afegit que “ara no ens entretindrem a repassar els desastres” i ha fet una crida a “concentrar-nos a recuperar l’orgull de Barcelona” i decidir quin model econòmic ha de seguir la ciutat.

Obert a buscar suports externs

Respecte a possibles escenaris postelectoral, Ernest Maragall s’ha mostrat flexible a pactar amb els seus tres principals adversaris: “No em negaré a parlar ni amb Trias, ni Colau ni Collboni”, ha afirmat en la línia de les declaracions de la setmana passada al programa ‘bàsics’, de betevé, en què va afirmar que no tenia línies vermelles a l’hora de buscar el suport d’altres partits.

A la conversa amb Gemma Nierga, el candidat republicà ha admès que la irrupció de Trias en la cita electoral “ha alterat el conjunt” i no ha volgut donar més detalls de la llista electoral d’ERC. Maragall no ha avançat més noms de la candidatura republicana ni tampoc si Elisenda Alamany en serà la número dos.

Entrevista a Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia

Maragall fa gala del futur de l’aeroport

Sobre el futur de l’aeroport del Barcelona-el Prat, Ernest Maragall ha destacat que als pressupostos de la Generalitat no hi ha “el concepte d’ampliació”, que s’ha canviat per “guanyar capacitat”. El republicà considera que “haver posat al calaix la proposta d’Aena és una gran victòria” de les posicions catalanes. I ha subratllat que “la imposició unilateral d’un model ha desaparegut”.