El candidat del PSC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que si és alcalde presentarà una estratègia perquè les empreses que van marxar durant el procés tornin a Barcelona. “Hem tingut una pèrdua d’oportunitats amb un tema polèmic i tabú, que és la fugida d’empreses durant el procés. El proper alcalde ha de donar confiança i seguretat”, ha dit Collboni en el primer diàleg del Cicle 22@Futur amb els candidats a l’alcaldia de Barcelona.

Per Collboni, el retorn d’aquestes empreses que van marxar durant el procés és cabdal pel PIB de la ciutat i del país, però sobretot “té un element simbòlic molt important”. En aquest sentit ha assegurat que Barcelona i Catalunya “no passen pel seu millor moment i que cal recuperar l’autoestima“. En l’acte, el socialista ha mantingut una conversa col·loqui amb l’advocat i polític Miquel Roca, que ha destacat la “necessitat objectiva de canvi a la ciutat”.

“Amb un alcalde independentista no hi haurà confiança”

En el primer acte electoral des de l’anunci de la seva marxa del govern municipal, el candidat socialista considera que cal generar una confiança que amb Trias o Maragall no seria possible. “Amb un alcalde que pertany o té el suport d’un partit independentista aquesta confiança no es generarà“, ha afirmat.

Quan ha estat preguntat sobre el posicionament que tindrà el PSC aquest divendres al ple extraordinari pel Pla d’usos de l’Eixample, el líder del PSC a Barcelona ha assegurat que “és un partit raonable” i que arriba a acords. Ha destacat l’acord de pressupostos de la Generalitat entre el govern i el PSC suposa canviar la tendència dels darrers 10 anys de “no invertir a Barcelona”, i ha xifrat en 500 milions la inversió directa i indirecta per a la capital catalana.