El Pla d’usos de l’Eixample s’ha assegurat els suports necessaris perquè s’aprovi en el plenari extraordinari que hi ha convocat aquest divendres, 3 de febrer. És el document que limita l’obertura de restaurants, petits supermercats i discoteques a tot l’Eixample, amb requisits més severs als carrers pacificats i al barri de Sant Antoni.

En concret, Junts ha anunciat que s’hi abstindrà (després que el govern municipal hagi acceptat crear “un grup de treball”, com volia la formació) i el PSC, finalment, hi votarà a favor “per responsabilitat”, segons ha dit a través de Twitter la líder socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.

Fins ara, el PSC s’havia mantingut contrari al Pla d’usos presentat pels seus socis comuns del govern municipal. Els socialistes eren partidaris d’aplicar restriccions més severes a Sant Antoni en funció de cada carrer, no a tot el barri de forma indiscriminada. De fet, la posició del PSC va ser clau perquè el Pla d’usos de l’Eixample caigués, a l’últim minut, de l’ordre del dia del plenari de gener.

Per tant, els vots del PSC i de Junts, sumats al de Barcelona en Comú i ERC (que va fer la proposta de revisar la regulació a Sant Antoni al cap d’un any), aplanen el camí perquè –ara sí– el Ple aprovi la regulació de l’Eixample.

Què ha demanat Junts per abstenir-s’hi?

El portaveu de Junts, Jordi Martí Galbis, ha demanat al govern municipal que creï “un grup de treball” amb els partits de l’Ajuntament i les entitats veïnals i comercials de Sant Antoni. Aquest grup hauria d’analitzar els indicadors per decidir, d’aquí a un any, com s’actualitza la regulació al barri de Sant Antoni. Instants després que Junts fes la proposta, el govern municipal ha confirmat a betevé que l’ha acceptada.

En paral·lel al grup de treball, Junts també vol que l’Ajuntament impulsi un pla de dinamització comercial i cultural als punts de Sant Antoni “deprimits”, els que no estan saturats per un un tipus de negoci.

Igual que limitem, l’Ajuntament ha de donar suport als qui necessiten ajuda”
Jordi Martí Galbis, portaveu del Grup Municipal de Junts