La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz (BComú), ha anunciat que aquest divendres, 3 de febrer, s’ha convocat un plenari extraordinari per votar el futur Pla d’usos de l’Eixample. Serà la segona vegada que el govern Colau ho intenta, després que la primera votació caigués a l’últim moment de l’ordre del dia, en el ple ordinari del mes de gener, per manca de suports en la limitació a l’obertura de nous restaurants, petits supermercats i discoteques.

Per provar d’aconseguir més “sí” que “no”, el govern Colau durà a votació la proposta que ha fet ERC aquesta setmana: que al barri de Sant Antoni hi hagi un grau més sever de restriccions com volen els comuns, però amb l’obligació de revisar-lo al cap d’un any. És precisament en aquest àmbit de l’Eixample (Sant Antoni) en què el PSC xoca amb els seus socis comuns del govern municipal: els socialistes prefereixen analitzar carrer per carrer on aplicar les restriccions severes.

La proposta d’ERC és un bon punt de partida en el qual tothom es pot sentir còmode per arribar a un consens”
Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Urbanisme

Tot i garantir-se, així, el suport d’ERC, els comuns no en tenen prou perquè el Pla d’usos s’aprovi, si el PSC i la resta de grups de l’oposició hi voten en contra. Cal, com a mínim, una abstenció. Per això, Sanz ha assegurat que “mantenim converses obertes amb diferents grups” perquè el pla prosperi al plenari d’aquest divendres.

El PSC: “Avaluem si genera el consens necessari”

Per ara, el PSC no es mulla sobre què farà divendres al ple. A través d’un comunicat breu, la formació ha admès que “ara tenim una proposta sobre la taula” i ha explicat que “estem avaluant si genera el consens necessari”. Per tant, els socis socialistes de l’executiu no esclareixen —encara— si faran una abstenció, votaran “sí” o votaran “no”.

Per la seva banda, Janet Sanz ha recordat que un cop comenci el ple (convocat exclusivament per debatre i aprovar el Pla d’usos de l’Eixample), el punt no es podrà retirar de l’ordre del dia i, per tant, si no s’aprova, el districte es quedarà sense regulació quan caduqui la suspensió de llicències actual: “Espero que tothom sigui més responsable que la setmana passada”, ha sentenciat la tinenta d’alcalde.