Ernest Maragall i Jaume Collboni

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha convocat a una reunió el candidat del PSC, Jaume Collboni. La trobada encara no té data i segons fonts republicanes s’emmarca en la “responsabilitat institucional” després dels resultats de les eleccions municipals per veure “en quin punt es troba cada formació”.

Ara bé, fonts del partit neguen que durant la reunió Maragall explori cap pacte amb els socialistes, sinó que servirà per exposar el projecte “progressista, d’esquerres i en favor dels drets i les llibertats”. D’aquesta manera, ERC tanca la porta una vegada més a la possibilitat de teixir un tripartit d’esquerres amb el PSC i BComú, l’opció que han tornat a defensar els comuns aquest dilluns.

El PSC rebutja l’oferta

Minuts després que ERC fes pública l’oferta, el PSC l’ha rebutjada. Els socialistes reiteren que ells només negociaran un pacte amb BComú per configurar “un govern progressista no subordinat al procés”. Així ho ha expressat hores abans Jaume Collboni en una roda de premsa, en què ha anunciat que els socialistes iniciaran contactes aquesta setmana amb BComú.

Tot i la negativa a l’oferta de Maragall, el PSC deixa la porta oberta a dialogar “sense exclusions” de la resta de forces polítiques després del ple d’investidura “per abordar grans acords de ciutat” en qüestions com l’habitatge o el transport públic.