El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha deixat clar que només vol pactar amb Ada Colau per formar un govern de coalició “estable i progressista” que estigui “al servei de la gent i no del conflicte”. D’aquesta manera ha tancat la porta a qualsevol altra alternativa per formar un govern a l’Ajuntament. El candidat socialista s’ha mostrat optimista a arribar a un acord amb la candidata de Barcelona en Comú en els pròxims dies.

En una compareixença prèvia a les jornades del Cercle d’Economia de Sitges, Jaume Collboni ha assegurat que encara no té data per reunir-se amb Ada Colau, tot i que ha dit que no hi ha pressa. Això sí, veu “raonable” que els contactes comencin la setmana vinent. Collboni ha animat Colau a acceptar aquest govern de coalició aprofitant la “generositat i responsabilitat” de Manuel Valls, disposat a donar suport a Colau per evitar que Ernest Maragall (ERC) sigui alcalde.

El cap de llista del PSC a les eleccions municipals ha evitat respondre a la possibilitat de partir-se l’alcaldia en dos anys amb Ada Colau. “Se’n pot parlar”, ha dit, tot i que ha deixat clar que això “no serà un problema”.

Colau té “la pilota al seu terrat”

Jaume Collboni ha insistit que els barcelonins van votar opcions no independentistes el 26 de maig perquè ERC i JxC sumen 15 regidors dels 41 que té l’Ajuntament. “Si no hi ha majoria independentista, per què ha d’haver-hi un alcalde independentista?”, s’ha preguntat.

Preguntat per un possible pacte entre ERC i els comuns, el cap de llista socialista ha dit que Ada Colau té “la pilota al seu terrat” perquè s’ha de decantar entre ell o Maragall.